Gevulde Kruiden Mand

Zelf aan de slag met puur natuurlijke oogst 

De deur gaat open

Ik open de deur, pak mijn tas en loop naar buiten. Ik kijk om me heen en ruik. Ik zie de bergen in de verte en ruik de frisheid van de ochtend. Dit uitzicht gaat me nooit vervelen. Ik loop over het weiland, door het bos naar het dorp en geniet. Achter de kerk, langs de schapen kom ik uit bij de sociale werkplaats van ons dorp. Daar binnen werken diverse speciale mensen aan keramiek, manden en kleden.

En er werkt een bijna blinde man. Hij maakt manden en is daar verschrikkelijk goed in. Iedereen prijst hem om zijn mooie manden. Ik vind dat zo ontzettend knap. Dat iemand zulk mooi handwerk kan maken ondanks dat hij het bijna niet kan zien. Alleen als het echt nodig is, pakt hij zijn loep om daarmee nog iets te kunnen zien. Voor het rest gaat het op gevoel, ervaring en intuitie.

Ik waardeer de gedrevenheid van de man om zoiets moois maken met de oogst uit de natuur. Iets wat ik ook graag doe met het vullen van deze manden of met mijn online cursussen. En dat ik door de aankoop van deze manden kan helpen aan het voortbestaan van deze sociale werkplaats, dat vind ik echt top!

Ik maak een kletsje met de eigenaresse. De wildpluk manden die hij af heeft gemaakt, betaal ik en neem ze dankbaar mee naar huis. Thuis gekomen, gaan er 6 zakjes met zelfgeoogste kruiden in. En daarmee is de gevulde kruidenmand af.

Door de aankoop van deze manden help ik de sociale werkplaats. Geeft een mooi gevoel dat te kunnen doen. Met de zakjes kruiden laat ik zien wat je allemaal zelf kunt plukken en ermee kunt doen. Want je hoeft niet alles uit de winkel te halen, veel is gratis beschikbaar vanuit de natuur.

Maar helaas is veel van deze oude kennis verloren gegaan. Ik wil je graag laten zien dat het ook anders kan en dat je met natuurlijke middelen een lekkere huidzalf, gezonde thee of een fijn wasmiddel kunt maken.

Bekijk nu de video over de Gevulde Kruidenmand – Mam, wat heb je daar?

Wat vinden mensen van mijn gevulde kruidenmand?

Wie is Elma van den Top

Hoi, mijn naam is Elma van den Top. Ik ben Nederlandse en woon in Tsjechië in het Adelaarsgebergte. Met mijn hond Gwenny loop ik regelmatig buiten terwijl ik mij verwonder over de natuur.

Ik zie drie reuzenpaddenstoelen en ik denk: ‘Ha, drie schnitzels.’ Of ik kijk naar de sparrenbomen waar ik met veel liefde thee van maak.

Dit is hoe ik hoop dat jij ook naar de natuur gaat kijken. In de natuur of in je tuin zijn namelijk talloze toepassingen te vinden voor het maken van een lekker recept, een fijn zalfje, pijnstiller of een goed wasmiddel.

Ik wil jou graag leren hoe je die eeuwenoude kennis kunt gebruiken in het hier en nu, zodat je meer uit de natuur haalt en veel kennis krijgt over de toepassing van kruiden voor jouw persoonlijke thuisapotheek.

Voordelen van deze Gevulde Kruidenmand

En dat alles in een mooi lokaal gemaakte mand van lokaal gewonnen wilgentenen. Gemaakt door een bijna blinde meneer in de sociale werkplaats in mijn dorp.

Dit is een super mooi cadeau om weg te geven of aan jezelf te geven.

Prachtige lokaal gemaakte mand met kruiden en/of zaden en/of bloemen. Plus recepten die je er gratis bij krijgt en waarmee je direct aan de slag kunt.

Deze Gevulde Kruidenmand bevat 6 kruiden:

  1. Goudsbloem voor een lekker zachte huid.
  2. Gedroogde vlierbessen tegen een pijnlijke keel.
  3. Gezond brandnetelblad wat bloedzuiverend is en daardoor zorgt voor minder puistjes.
  4. Bijvoet voor het zuiveren van de lucht in je huis.
  5. Gezond brandnetelzaad die door je cruesli of op je salade kan.
  6. Wilde kastanje voor een schone was.

Voor de natuurliefhebber is het een leuk en praktisch cadeau.

Stuk voor stuk allemaal duurzame natuurlijke oplossingen die je nu niet meer in de supermarkt hoeft te kopen 🙂

“Wereldwijd zijn er ruim 250.000 eetbare planten. Slechts 8 daarvan leveren 75% van onze calorieën. Behoorlijk saai en bovendien maakt het ons voedselsysteem kwetsbaar. Hoogste tijd voor verandering

springtail

Kenmerken van deze Gevulde Kruidenmand

Verpakking

Je ontvangeen lokaal gemaakt wilgenmandje met 6 zakjes.

Recepten

Per zakje vind je een kaartje met uitleg van het kruid, de bessen of de bloemen met daarbij het recept zodat je direct aan de slag kunt gaan.  

Extra

Heb je zin een paar nachten te kamperen in je persoonlijke bos en wei? Het pakket bevat ook een kortingsvoucher voor een unieke kampeerplek in hartje Gelderland. Deze kampeerplek is inclusief toilet, douche en vuurplek.

Waarom NU aanschaffen?

  • Omdat je hiermee ook bijdraagt aan de sociale werkplaats hier in het dorp.
  • Omdat ik er 3x per jaar een aantal mee naar Nederland neem en ze dan altijd snel verkocht zijn.
  • En omdat het een origineel en top cadeau is voor jezelf of voor een ander.

Oftewel genoeg redenen om deze Gevulde Kruidenmand NU aan te schaffen en er niet ermee te wachten.

Investering

De investering per gevulde kruidenmand is €34,- inclusief btw en exclusief verzendkosten.

 

Veelgestelde vragen

Kan ik in termijnen betalen?

Sorry, dat kan niet. De man is slechts in één keer te betalen.

Hoe wordt deze Gevulde Kruidenmand bezorgt?

Het is pakketpost en komt met Post.nl. Als je wilt dat ik het naar een ophaalpunt verstuur, laat het me weten in de bestelling.

Zitten de verzendkosten inbegrepen?

Nee, die zijn exclusief de prijs.

Wanneer komt mijn bestelling aan?

De levertijd van de mand bedraagt ongeveer 1 week.

r

Kan ik deze ingrediënten gebruiken in combinatie met mijn medicijnen?

Vraag altijd advies aan je huisarts als je ergens over twijfelt.

Is er een retourbeleid?

Retourneren wordt lastig omdat ik in Tsjechië woon. Als je niet tevreden bent, neem dan gerust contact met me op via info@elmavandentop.nl, dan vinden we samen een oplossing. 

Wat als het me niet lukt om de zakjes goed te gebruiken?

Kom je er niet uit, mail me dan gerust even op info@elmavandentop.nl

Heb je nog andere vragen die niet zijn beantwoord?

Stuur me ook even een mail. We komen er samen wel uit.