De Groene Academie

“Terug naar de eenvoud van de natuur”

Ga je mee, terug naar de eenvoud?

Het was 2003, we waren in Bangkok en echt, we keken onze ogen uit. Voor het avondeten liepen we de straat in, parallel aan de beroemde Khao San Road en zagen van die simpele karretjes met een gasstel en wok erop en een gasfles eronder. Je mocht kiezen wat je in je noodles wilden, welke noodles je wilde en of het heel heet of minder pittig mocht.

Na het wokken werd de pad thai (zo heet het gerecht) geserveerd op een kartonnetje en kreeg je 2 stokjes erbij om het naar binnen te lepelen. Voor het opeten zat je of op een simpel plastic krukje of gewoon op de trappen van een gebouw. Biertje erbij van de supermarkt aan de overkant. Zo,.. dit was puur genieten. Ongelooflijk wat een heerlijkheid. Zo simpel, zo eenvoudig en zo leuk.

Die simpelheid, die eenvoud, die wil ik aan jou overbrengen via mijn Groene Academie. We zijn geneigd meer en meer te willen, maar het mag minder en eenvoudiger. Echt, ik zag het bij die eetstandjes. Zo simpel en toch dubbel genieten.

In de Groene Academie neem ik je mee, terug naar de natuur. Terug naar oude wijsheid in een nieuw jasje. Zodat we duurzame keuzes gaan maken die de aarde niet uitputten. Zodat we meer plezier krijgen in eten bereiden en er eerlijk van genieten. Terug naar de basis zodat we zelf medicinale oplossingen kunnen maken voor bepaalde kwaaltjes bijvoorbeeld als je gestoken wordt door brandnetels. Simpele gezonde oplossingen die eigenlijk niemand meer weet en heel eenvoudig en makkelijk zijn.

“Save the planet! It’s the only one with chocolate”

- eengoedverhaal.nl -

Terug naar de eenvoud van de natuur

Mijn missie is jou te inspireren duurzamer te leven. Te laten ontdekken wat je wel zelf kunt doen. Want er is zoveel wat je wel zelf kunt doen.

Deze informatie breng ik op een vrolijke, luchtige manier. Niet te zwaar en niet te serieus zodat het luchtig en positief blijft, zodat jij er zin in houdt.

Daarnaast vind ik het belangrijk je bewust te maken dat jij hierin de regie hebt en houdt. Jij kiest wat je wel of niet gaat doen.

Misschien heb je al geprobeerd minder te vliegen of minder vlees te eten en denk je, “ja, wat heeft het allemaal voor nut?” Ik wil je zeggen dat alle beetjes helpen.

Wat vinden mensen van deze cursus?

Wie is Elma van den Top

Hoi, mijn naam is Elma van den Top. Ik ben Nederlandse en woon in Tsjechië in het Adelaarsgebergte.

En ik inspireer jou naar een leven dichter bij de natuur. Dat doe ik met mijn cadeaupakketten, mijn eigen geplukte thee en met mijn online trajecten.

Door die wildpluk, door mijn moestuin, door het leven hier, door mijn kijk op de wereld heb ik in de jaren zoveel duurzame keuzes gemaakt en ook velen weer losgelaten.

Zoveel geleerd in deze reis, wat ik graag met deel met jou!

Voordelen van deze cursus

Je leert zelf een moestuin (klein of groot) aan te leggen.

Je weet wat je kunt doen tegen verkoudheid en keelpijn.

Je leert frisse limonades zelf te maken, zodat je daarvoor niet meer naar de winkel hoeft.

Misschien groet je na afloop je eigen kippen of eenden of konijnen of ben je vegetarisch geworden :).

Je leert lekkere recepten maken met fijne smaakmakers.

Je krijgt inspiratie voor zelfgemaakte cadeaus op natuurlijke basis.

Je leert je eigen appelazijn, wijnazijn en frisse limonade te maken.

Je leert heerlijke thee maken om van te genieten bij de houtkachel

En tussendoor ontvang je fijne korte inspirerende video's naar een gezonder duurzamer leven.

Eigenschappen Cursus

Altijd toegang

Je krijgt 45 lessen in een beveiligde online leeromgeving waar je altijd bij kunt. 

Structuur

De Groene Academie bevat 30 uitgebreide lessen. Elke les heeft 1 onderwerp zoals compost, siropen, tuinplan of natuurlijk schoonmaak. En tussen deze uitgebreide lessen staan 15 duurzame tips zoals vervoer, groot inkoop, tweedehandse kleding etc.

 

Video, tekst & recepten

Elke les heeft een video met uitleg, één tot drie recepten en een illustratief verhaal.

Extra

Je krijgt extra tips en leuke uitdagende opdrachten zodat je lekker snel aan de slag kunt gaan met de deze uitgewerkte duurzame keuzes. 

Waarom NU meedoen?

Deze tweede ronde waarin je deel kunt nemen aan deze cursus, kan je deelnemen voor slechts €37,- inclusief btw.

 

“Humans are the only creatures who cut the trees, make paper from it and then write “save the trees” on it.”

- eengoedverhaal.nl -

Investering

De investering voor deze online cursus is nu €37,- inclusief btw.

Wil je het VIP-pakket? Dan ontvang je een cadeaupakket uit Tsjechië met 3 zakjes kruiden en recepten om direct zelf aan de slag te gaan in de praktijk met een deel van het lesmateriaal.

De investering voor dit VIP-pakket is €44,- euro inclusief btw. Klik hier om het VIP-pakket aan te schaffen.

 

Online cursus de Groene Academie

Deze praktische online cursus zit boordevol puur natuurlijke gezonde en duurzame oplossingen. 

VIP – Cursus PLUS Pakket

Met de VIP optie doe je mee met de cursus. EN daarnaast ontvang je ook een cadeaupakket met 3 soorten zelfgeplukte kruiden en recepten zodat je direct van start kunt met deze kruiden. 

Veelgestelde vragen

Kan ik in termijnen betalen?

Nee, daarvoor is de investering te scherp. Ik verwacht dat de investering hoger wordt in de toekomst, dan zal ik wel die mogelijkheid erbij zetten.

Kan ik de cursus ook offline volgen?

Dat is helaas niet mogelijk omdat ik in Tsjechië woon.

Heb je voorbeelden van klanten die deze kennis hebben toegepast in de praktijk?

Jazeker. Ik heb een aantal klanten die aan de slag zijn gegaan met mijn tips. Zo maakten Joanne en Sigrid meteen het natuurlijke wasmiddel waarmee ze hun was schoon wasten en heeft klant Liesbeth madeliefjeszalf gemaakt voor verzorging van haar huid.

Kan ik deze cursus ook volgen als ik niet in of dichtbij de natuur woon?

Ja, dat kan. Ook in een stadse omgeving of in de buurt van een industrieterrein kan je kruiden vinden om te plukken. Misschien kan je wel terecht in een moestuin of in een bos 10 minuten rijden vanaf jouw woonplaats. Of in de tuin van de buurman 😉

Zijn de kruiden die jij in Tsjechie vind, ook in Belgie en Nederland te vinden?

Ja, alles kruiden die ik hier vind, zijn ook bij jou te vinden.

Het is nu niet het juiste seizoen, kan ik nu wel beginnen?

Jazeker. Je krijgt drie jaar lang toegang tot de online cursus, dus je kunt elk seizoen opnieuw kijken wat de natuur je te bieden heeft. Ik geef aan in de cursus wanneer je het beste kunt plukken en in welk seizoen.

Is er 1:1 toegang tot jou?

Nee, dit is een online cursus die je zelfstandig volgt. Wil je 1:1 met me werken, boek hier een gesprek met me.

Hoe weet ik of deze online cursus bij mij past?

Als je van buiten zijn houdt en je wilt graag meer duurzame keuzes maken of je wilt je footprint verkleinen of je wilt meer geld overhouden en minder bij de supermarkt kopen, dan past deze cursus bij jou. 

Krijg ik direct toegang tot de online cursus?

Ja, na aanmelding kun je direct starten. Je krijgt direct na aanmelding een e-mail toegestuurd met gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.