Vroeger als de herfst kwam, werd ik verkouden. Nouja, niet direct. Maar ik verwachtte eigenlijk wel dat ik verkouden zou worden. En als ik dan verkouden werd, dan hoopte ik dat ik niet heel erg verkouden werd. En als ik dan heel erg verkouden werd, dan hoopte ik dat ik geen keelontsteking kreeg. En als mijn keel pijn begon te doen, slikte ik pijnstillers en perste ik sinasappels. En dan hoopte ik dat het niet erger werd. En als het dan erger werd, was ik ziek en bleef ik thuis. Nog meer sinasappels persen. En dan net iets te vroeg ging ik weer dingen doen en bleef ik lekker lang verkouden. Heel normaal toch? Niks geks aan toch?

HERKENBAAR

Herken je dat? We wachten gewoon af en ja worden verkouden of niet. Krijgen griep of niet. Bingo van het leven. 

Ik ben daar toch iets anders in geworden 

Als de bladeren beginnen te vallen, krijg ik spontaan zin in gemberthee. Ga op zoek naar rode besjes. Op zondag glaasje vers geperste sinasappel en citroensap. Dochterlief krijgt een vitamine C bruistabeltje in water mee naar school. En zo verhoog ik ons vitamine C in onze lijven.

En als er iemand in het gezin een beetje snottert, roep ik. JIPPIEHOLADIEEE(LK), GOUDEN MELK!

Gouden Melk Recept

🥤75 ml melk (koe, noten, soya, …)

🥤half theelepeltje kaneel poeder

🥤half theelepeltje gember poeder

🥤kwart theelepeltje kumin poeder

🥤beetje peper

🥤bij elkaar en warm maken. Ik gebruik de opschuimer van het koffiezet apparaat

🥤1 eetlepel honing erbij, roeren. Klaar.

Drink dit elke dag 1x totdat de verkoudheid minder wordt. 

Er kan meer

Vlierbessen sap tegen pijn in de keel. Er zijn diverse thees tegen diverse aandoeningen, probleempjes, etc. Zelfgemaakte nisyleen. Diverse zalfjes die je kan inzetten.

Nu jij, wat kan jij nu doen?

Kijk eens wat je al doet. Kijk eens wat je weet. Ik wist bijvoorbeeld dat mijn moeder een warm zuurkoolblad op een kneuzing legde. Wat zou je nog meer willen weten? Is er iets in je medicijn kast wat je erg graag van af wil. Gewoon blijven slikken, maar google maar eens naar natuurlijke middelen. En vooral geniet van je zoektocht. Pak het rustig aan.