Online Wild-Walk: Pluk en wandel mee!

van onnuttig onkruid naar goedkope superfood

Achter ons huis ligt een groot weiland. Beetje gras, veel onkruid. Nutteloos onkruid. Tenminste, dat dacht ik…

Jaren geleden slikte ik vitaminepillen ter verbetering van mijn ups en downs. De ups waren niet zozeer het probleem; die kwamen uit bij een normale toestand van leven. De downs daarentegen kwamen te laag uit. En bij laag mag je een niveautje lager dan laag voorstellen. Soort grijze wolk waar ik me dagen in bevond. Keek ik die week een film over klimaatverandering dan werd de grijze rook, gitzwart. Om een week later totaal weg te zijn, mij achterlatend met een gevoel van ‘tjeemig, wat was dat?’

Vitaminepillen maakten mijn leven draaglijker, maar ik zocht naar andere oplossingen. Ik wilde niet mijn hele leven aan die pillen vastzitten. Ik wilde de toevoegingen niet, ik wilde die plastic potjes niet. Ik keek op de verpakking en zag een paar plantennamen. Ik googlede wat, volgde verschillende Facebookgroepen, kocht boeken. Wat bleek? Dat onkruid achter ons huis bleek helemaal niet zo nutteloos te zijn. Ik had een grote vitaminewinkel achter het huis. Zeg maar gerust een vitamine groothandel. Helemaal gratis (hou ik van!) en op loopafstand. Lopen erheen maakte alles tot een win-win situatie; EN plukken EN buiten zijn. En dat allebei voor mijn eigen gezondheid.

Jouw gezondheid is belangrijk

Vind jij jouw gezondheid ook onwijs belangrijk? Natuurlijk worden we allemaal verleidt tot het aankopen van snelle oplossingen, maar hoe fijn zou het zijn als jij meer natuurlijke oplossingen zou kunnen gebruiken? Minder afval, beter voor het milieu, meer kopen wat lokaal gemaakt is.

Alleen… je ziet op tegen dat uitzoeken. Je hebt daar de tijd niet voor. En het moet wel makkelijk en lekker zijn. En eigenlijk weet je nu niet goed welke alternatieven er zijn.

Graag zou je meer natuurlijke oplossingen kennen, zodat je kunt kiezen tussen een oplossing uit de natuur en de minder natuurlijke oplossing uit de winkel.

 

 

Daarom heb ik moois voor jou bedacht; ik nodig je uit voor mijn (online) Wild-Walk

De afgelopen 10 jaar ben ik ze allemaal langs gegaan; de paardebloem, margriet, berk, den, kastanje, vrouwenmantel, klaver, enzovoorts. Ik heb ontdekt hoe ze eruit zien, wat ze kunnen en wat ik ermee kan doen. En die kennis deel ik graag met jou. Ik loop ze langs, hier in het Adelaarsgebergte in Tsjechie. Ik vertel ook waar je op moet letten met wildplukken.

En jij gaat wildplukken vanaf jouw woonplek. Zodat jij ontdekt waar JIJ op jouw woonplek kan wildplukken. Stuk voor stuk laat ik 30 planten en bomen aan je zien. Ik leer je over hun nut en wat je ermee kan doen. In elke e-mail zitten gemiddeld 3 recepten zodat jij direct zelf aan de slag kan gaan.

Het mooie van wildplukken is dat er altijd een wandeling bij zit. Langs de weg pluk je niet, je mag er altijd een stukje voor lopen. Hierdoor wordt je nog meer bewust van de natuur om je heen; ruik, proef, hoor en zie je meer. En als resultaat voel je een stukje dichter bij de natuur.

 

Wat kun je verwachten als je aan de Wild-Walk meedoet?

Je start NU en ontvangt 30 email afleveringen (30 kruiden) in 6 weken (hupsakee holadiee).

In elke e-mail behandel ik 1 plant of boom zodat het voor jou heel overzichtelijk blijft. In elke e-mail zit tenminste 1 filmpje en gemiddeld 3 (makkelijke!) recepten zodat je direct zelf aan de slag kunt.

Elke e-mail bevat een kleine opdracht, waarvan je de uitwerking kunt delen in de  Facebookgroep. Ook je vragen kun je stellen in deze Facebookgroep aan mij en aan de anderen. Ik zal regelmatig in deze Facebookgroep aanwezig zijn.

 

 

 

De Wild-Walk kort door mij uitgelegd 

Wie ben ik? 

Ik ben Elma van den Top. Een Nederlandse die in Tsjechië woont. Hier wandel en pluk ik in het wild,  werk ik in en kook uit mijn groentetuin, groet onze kippen en konijnen en maak zalfjes, siropen en schoonmaakproducten in mijn keuken.

Mijn wildpluk avontuur begon ruim tien jaar geleden. Zoveel uitgeprobeerd, zoveel gevonden en zoveel geleerd. Ik deel graag mijn ervaringen zodat ook jij kan starten met het plukken uit het wild.

Wat is het resultaat van Wild-Walk

 • Resultaat 1: Salades, thee, zalfjes, wasmiddel, siropen, jams uit de natuur; niks is jou te gek, jij kunt het allemaal zelf maken!
 • Resultaat 2: Binnen een dag zet jij een heerlijke biologische maaltijd op tafel met zelfgeplukte ingrediënten, waar je je ook in Europa bevindt.
 • Resultaat 3: Je bent heerlijk buiten geweest, komt terug met je hoofd leeg en je mandje vol en kijkt met trots naar je bord na bereiding ervan.
 • Resultaat 4: Terwijl jij na afloop van de hele Wild-Walk nipt aan je vlierbloesemchampagne, weet jij wat bij jou past, wat jij vanaf nu jaarlijks gaat plukken voor jou, je gezin en misschien voor anderen.

 Wie ben jij?

 • Jij bent je bewust van klimaatverandering. Je hebt een naar gevoel over hoe we met de aarde omgaan, dit kan zo niet langer.
 • Je houdt van de natuur. Je houdt van wandelen, joggen of fietsen (of…) door die natuur.
 • Je verwondert je keer op keer over die natuur.
 • Je vindt je gezondheid belangrijk.
 • Je bent iemand die graag gebruik wilt maken van natuurlijke oplossingen om dichter bij de natuur te staan.
 • Je bent zoekend en een doener. Er is al wat uitgeprobeerd, maar wilt nu graag aan de hand worden genomen.

  Jouw investering voor de Wild-Walk 2023

  De 6 weken Wild-Walk bevat 30 e-mails. Per e-mail wordt 1 wilde plant of boom behandeld en krijg je ongeveer 3 recepten. Deze optie kost € 37,-

  Betaling is mogelijk met : CREDITCARD, BANCOMAT AND IDEAL

  Twijfel je?

  Twijfel je omdat je denkt dat wildplukken bij jou in de buurt niet mogelijk is? In het begin van de Wild-Walk leer ik je waar op te letten.

  Veelgestelde vragen

  1. Hoe kan ik weten of dit iets voor mij is? Weet je dat nog niet? Doe dan eerst mijn gratis 5 daagse.
  2. Ik woon in de stad, waar kan ik wildplukken? Er is altijd groen in de stad, kijk in het park. Zelfs in het Vondelpark in Amsterdam wordt geplukt. Of maak er een top tripje van. Met de trein naar het dichtstbijzijnde bos buiten de stad.
  3. Wat als ik vragen heb? Nou, dan hoor ik die graag. Bij de Wild-Walk zit een besloten Facebookgroep waar je je vragen kunt stellen. Of stuur me een e-mail, die beantwoord ik binnen de 24-48 uur.
  4. Hier worden veel honden uitgelaten, kan ik daar wildplukken? Tuurlijk ga je niet plukken op de hondenuitlaatplaats. Dus je zoekt een plek waar geen of soms een hond loopt. Plus je kunt je oogst schoonmaken voor consumptie. Ik laat je de opties zien in de Wild-Walk.
  5. Is mijn jaartraject Leef Natuurlijk Gezond misschien geschikter voor mij? Dat hangt van je wensen af. Wil je puur leren over wildplukken dan is de Wild-Walk perfect voor je. Wil je nog meer natuurlijke oplossingen leren? Een gezonder, natuurlijker levensstijl hebben, dan is de Leef Natuurlijk Gezond wat voor je.

  Je hebt nu twee opties:

  OF je verlaat deze pagina en maakt geen gebruik van dit top aanbod waarin jij leert over 30 wilde planten en bomen EN op pad gaat om ze te plukken EN leert wat deze wilde planten en bomen voor JOUW gezondheid kunnen betekenen OF je pakt deze eenmalige kans en je gaat ervaren wat de natuur GRATIS te bieden heeft zodat jij WEL gebruik kunt maken van natuurlijke oplossingen waardoor je dichter bij de natuur komt te leven.

  Ben je er klaar voor?

  Klik op de knop ‘ik wil deze optie’ hieronder om direct mee te doen.